займ срочно

Oroso presenta o proxecto dun novo Centro Deportivo Multiusos

0

Bisbarra, 16 de xaneiro do 2023 – O alcalde de Oroso, Luís Rey, e o concelleiro de Deportes, Antonio Leira, presentaron o novo proxecto de Centro Deportivo Multiusos.

Na presentación estiveron presentes unha trintena de directivos e representantes dos clubs deportivos do municipio. O novo Centro Deportivo Multiusos de Sigüeiro está previsto que comece a construírse a finais de ano nunha parcela situada fronte ao CEIP Camiño Inglés.

 Luis Rey explicou que esta infraestrutura, que requirirá un investimento aproximado de 1,5 millóns de euros, é “unha resposta ás demandas e necesidades de boa parte dos 29 clubs e entidades deportivas que hai en Oroso e á crecente práctica dos deportes de pista”.

O alcalde engadiu que “O deporte move moita xente en Oroso e, ademais dos beneficios que representa no ámbito da saúde, en certa medida tamén é unha fonte de xeración de riqueza para sectores como o da hostalaría e por iso decidimos apostar forte por esta nova infraestrutura”.

Sobre o financiamento do proxecto, o alcalde indicou que, ademais da aportación económica que realizará o propio concello, xa está xestionado o “compromiso verbal” do presidente da Deputación Provincial da Coruña, Valentín González Formoso, da colaboración económica do ente provincial e agarda implicar tamén á Xunta de Galicia.

O rexedor local avanzou que a previsión é licitar e adxudicar a construción do Centro Deportivo Multiusos nos vindeiros meses, coa finalidade de que antes de que remate o presente exercicio poidan comezar as obras. Ao respecto, xustificou esta primeira reunión cos representantes dos clubs apuntando que o proxecto construtivo aínda non está rematado ao cento por cento, polo que aínda admite cambios que non sexan substanciais pero que poidan mellorar o resultado final. 

n nota das suxestións comentadas polos asistentes á reunión de onte, que principalmente se centraron na dotación dun maior número de vestiarios para deportistas, na racionalización da iluminación natural a través da cuberta e na previsión das prazas de aparcamento no exterior do recinto.

Share.

Comments are closed.