займ срочно

O Barça cae ante o Santiago Futsal e o Noia non puído co Mengíbar

0

Bisbarra, 11 de marzo do 2019 – Fin de semana desigual para os equipos da bisbarra na segunda nacional de Fútbol Sala, gran vitoria do Santiago ante o Barça en Santa Isabel e derrota pola mínima, tamén na casa, do Noia ante o Mengíbar.

Inesquecible vitoria en Santa Isabel.

O Santiago  Futsal recibiu este sábado na súa casa a un  Barça  Lassa  B con 6 partidos consecutivos sen perder. A tarde comezou de maneira complicada para os locais tras recibir o primeiro gol en contra aos dous minutos. Un malentendido entre a defensa aproveitouno  Khalid poñendo o partido costa arriba para os santiagueses. Xusto un minuto despois, Santiago conseguiu poñer o empate cun disparo desde o seu campo ao coller desprevido ao porteiro visitante

Os dous equipos intercambiaban ocasións de gol e ían pasando os minutos ata que  un gran disparo de Isma puxo aos de Santi Valladares por diante. O xogador celeste aproveitou un gran pase de Dani Zurdo desde a esquina e bateu axustando ao pau dereito de  Sahuquillo. Seguía o partido con ambos os equipos repartíndose as oportunidades e cun gran Álex Pérez baixo os paus detendo a  Rufino en dúas ocasións claras, pero que non puido facer nada para evitar un rebote que golpeou en Dani Branco e coouse na portería, o que levou o choque en empate ao descanso.

Co inicio da segunda parte seguiu o espectáculo en Santa Isabel. O  FC Barcelona  Lassa  B tomou un pouco máis a iniciativa, pero a gran defensa do Santiago  Futsal non deixaba ocos dos cales aproveitarse. Houbo que esperar ata o minuto 38 cando, despois de que os visitantes sacasen ao porteiro xogador,  Christian Chao finalizou un gran contraataque que  Zequi levou ata o bordo da área contraria.

O último minuto  foi memorable en Santa Isabel, onde o  FC Barcelona  Lassa  B tentaba sen éxito empatar o partido, o Santiago  Futsal facía o seu traballo en defensa e a afección de Santa Isabel ruxía para darlle ánimos aos seus. A afección  e o equipo estalaron en xúbilo tras o asubío final, que pon ao Santiago  Futsal ao bordo do obxectivo proposto para esta tempada.

O Noia estivo a piques de gañar ao Mengíbar

Importante partido do Noia Portus Apóstoli, que loita contra os descenso, ante un Mengíbar que ten o play off de ascenso asegurado pero que non descarta o ascenso directo. Partido intenso desde o primeiro instante que comezaba coa presión dos visitantes e unha ferrea defensa dos locais.

No minuto 3 unha cesión protestada polos xogadores vermellos sería a primeira gran ocasión dos noieses que xogou Pizarro a  Unai pero este non logra materializar a ocasión. Tras esta xogada a balón parado, eran os minutos para o equipo de  Marlon Velasco que creaban ocasións sobre a portería de Rafa. A máis clara sería un tiro de Dani Colorado que bate no poste. Pero como quen a segue conséguea, o propio Dani Colorado marcaría o primeiro do partido. O xogador branco rompería sácaa para os seus cun remate ao segundo pau ante o que nada puido facer o porteiro xienense. Todo isto en tan só cinco minutos así que quedaba moito encontro.

O Noia tivo que repregarse pola acumulación de faltas o que concedeu máis ocasións ao contrario aínda que o bo traballo de Brais freounos. O Noia conseguiu chegar ao descanso coa vantaxe no marcador e moitas esperanzas para o segundo tempo.

O guión da primeira parte repetíase. Os locais máis defensivos e os visitantes máis  ofensivos, buscaban as súas ocasións que se sucedían para ambos os bloques. A intensidade dos dous  conxuntos evidenciaban as ganas de galegos e xienenses por levar os 3 puntos da xornada.

O gol do  Mengibar chegaría no 28 cun tanto de  Tortu, un gol de tacón tras o pase de  Miguelao e Pena. Co 1 a 1 no marcador o partido avivouse aínda máis. A garra noiesa saíu á superficie atacando a portería de Rafa. Cunha presión en primeira liña a defensa xienense soportaba como ben podía as arremetidas galegas.

No 21 Juan Puertas tivo a ocasión en maiúsculas, sen cualificativos, recibe o esférico en media pista e encárase a Rafa pero o tiro cruzado roza o poste e vaise fóra por moi pouco. O aplauso da bancada  animaba ao seu equipo á vez que se lamentaba de tal ocasión que seguro viría poñer un pouco de tranquilidade ao  frenesí do partido que calquera dos conxuntos se podía levar. Unha vez máis, a madeira interpoñeríase entre Noia e o gol pero nesta ocasión  Sergio  Quilez sería o artífice do disparo que terminaría encaixado no traveseiro.

No 24  Tortu tería que abandonar o campo antes de tempo pois vería tarxeta vermella por protestar unha decisión arbitral. Non estaba en pista polo que o escenario pouco cambiaba. O que si mudou foi o luminoso á vez que  enmudecía o Municipal Agustín  Mourís co tiro de Fran Pena que dá no corpo de Pizarro coando o esférico na súa propia portería subindo o segundo dos visitantes. 1-2 rezaba o marcador  noies a falta de cinco minutos para final do partido. Aínda con tempo suficiente para cambiar o designio dun partido que se lle poñía costa arriba, os xogadores brancos non se  amilanaban e buscaban reverter o marcador que ata entón dominaran.

No 37 Velasco pide tempo morto que é cando decide optar polo xogo de cinco. Nesta ocasión sería  Javaloy quen portase a camiseta de porteiro xogador. Aos poucos segundos deste xogo Juan portas tira o esférico que pega en Antoñito baixo paus e desvía a súa traxectoria cara a fóra. Os  mengibereños tamén terían a súa a porta baleira. As últimas do partido sería para Juan Puertas cuxo tiro para Rafa co pé e de Dani Colorado cuxo tiro foi cantado como gol no pavillón pero o esférico sempre caprichoso marchouse fóra por moi pouco.

Final trepidante no Municipal que unha xornada máis non logra festexar unha vitoria dos seus.